Klet TILIA estate – Hiša Pinotov je najbolj prepoznavna pridelovalka modrega pinota v regiji, klet pa slovi tudi kot organizatorka čudovitih dogodkov za ljubitelje vina.

Grand PINOT NOIR Tasting je vodena degustacija 12 modrih pinotov. Po dobrodošlici s penino na posestvu TILIA estate, se boste sprehodili po vinogradih te prastare francoske vinske trte. Ogledali si boste klet, ki jo krasi modri diptih velikega kurdskega umetnika Azada Karima. Sledi osrednji dogodek: degustacija vin ob zorjenem tolminskem siru. Sprehodili sem boste skozi vertikalo in horiztonalo modrih pinotov. Dogodek bo vodil vinski strokovnjak Matjaž Lemut, srce TILIA estate. Posvetil se bo spremenljivkam, ki najbolj opredeljujejo identiteto njegovih modrih pinotov. Poudarek bo na terroirju, letniku in premišljeni uporabi vinogradniških in kletarskih tehnik. Vsa vina TILIA estate so narejena po načelu MyBio – s čim manjšo uporabo enoloških sredstev, pridelana na sonaravni način.

Naučili se boste zanimivih dejstev, ki jih mora poznati vsak vinoljub. Ali ste denimo vedeli, da je modri pinot najbolj čislano vino na svetu, ki dosega tudi do desetkrat višjo ceno od vin ostalih sort?

Posebnost junijskega Grand PINOT NOIR Tastinga je, da bodo gostom prvič na voljo vsi štirje modri pinoti TILIA estate različnih zaporednih letnikov.

Doslej je bil na trgu dostopen horizontalni presek, znan kot “piramida modrih”: Pinot Noir Vipava Valley, Pinot Noir Merljaki, Pinot Noir Estate in premium Pinot Noir White Label. Letos pa je TILIA estate svojo zgodbo modrih pinotov poglobila tudi z vertikalnim presekom, ki jo na dogodku premierno predstavlja ljubiteljem te mistične vinske sorte.

Vabljeni na edinstveno vinsko doživetje!


Cena:

30 eur, pri nakupu vina nad 100 eur brezplačno

Posebna ugodnost za udeležence:

TILIA estate box: 100 eur
2X Pinot Noir Estate, letnik 2018 in 2019
2x Pinot Noir Merljaki, letnik 2018 in 2017
1x Pinot Noir Vipava Valley, letnik 2020
1x premium Pinot Noir White Label, letnik 2018

*Plačilo vina je možno le v gotovini.

Pogoji poslovanja
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!


PRIJAVI SE NA TILIA estate: Grand PINOT NOIR Tasting

Selected Value: 0