EN

TILIA ESTATE – Hiša pinotov nadaljuje z zgodbo o povezovanju modrih pinotov in tudi letos organizira prvi slovenski festival v čast sorti. Osnovna nit druge edicije festivala je ustvarjalnost, ki jo nudi pridelava vina sorte modri pinot. Širom po svetu sorta združuje pridelovalce in oboževalce. Prvi so izzvani, kako iz očeta belih vin pridelati nekaj nadpovprečnega, dovolj burgundskega, a hkrati svojega. Na drugi strani pa oboževalci uživajo v odkrivanju, kaj je nek pridelovalec v neki regiji in v nekem letniku uspel izraziti. Vsak pridelovalec, ki je zaljubljen v to sorto, ve, da se vse prične v vinogradu, ima pa tudi številne male skrivnosti, zaradi katerih je njegov ljubljenček prav takšen. In prav to je namen celotnega dogajanja na festivalu Modri Les Noirs – združiti zaljubljene. Seveda se zavedamo, da vseh skrivnosti preprosto ne smemo razkriti, a želimo si, da zaljubljenost v to sorto sije na obeh straneh. Zato vas vabimo, da s sijajem, ki ga čutite do modrega pinota, pridete na našo stran.

Vina Tilia

PROGRAM FESTIVALA

19. OKTOBER

17.00 - 21.00

V soboto bo festival otvorila mojstrska delavnica pod vodstvom priznanega vinskega poznavalca, edukatorja in pisca Quentina Sadlerja. Delavnica bo edinstvena priložnost za poglobljeno predstavitev nastanka dvajsetih izbranih modrih pinotov iz sedmih držav.

20. OKTOBER

13.00 - 20.00

Festivalska nedelja bo namenjena okušanju modrih pinotov domačih in tujih vinskih kleti. Prijaviti se bo mogoče na delavnico Vinske molekule: Pomen poznavanja in vzgoja okuševalcev – kako nam je parfumerija lahko v pomoč, ki jo bo vodil enolog in enoparfumer Richard Pfister. Prijaviti se bo mogoče tudi na enega izmed dveh krajših mojstrskih delavnic pod Sadlerjevim vodstvom. Nedeljo bo popestrila šansonjerka in igralka Lara Jankovič.

VINARJI

CASTELFEDER, Italija
DRUŽINSKA KMETIJA JAKONČIČ
ETYEKI KÚRIA WINERY, Madžarska
FERAVINO, Hrvaška
GALIĆ VINA, Hrvaška
HEAPS GOOD WINE COMPANY
KRISTANČIČ IZ MEDANE
POSESTVO BURJA
POSESTVO PASJI REP
TOMAC WINERY, Hrvaška
TILIA ESTATE
VERUS VINOGRADI
VINA SAKSIDA
VINA VERUS
VINA ZAVEC
VINARIJA KORAK, Hrvaška
VINARIJA SONTACCHI, Hrvaška
VINARIJA ZDENKO ŠEMBER, Hrvaška
VINO JAMŠEK
VINO KUPLJEN
WINNICE WZGÓRZ TRZEBNICKICH, Poljska
Seznam vinarjev sproti dopolnjujemo.
NAKUP VSTOPNIC

Hotel Kendov dvorec,
Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija
T: 05 37 25 100
E: info@kendov-dvorec.com

CENE VSTOPNIC

Sobota, 19. oktober: 80 EUR
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo*.
Nedelja, 20. oktober: 30 EUR
Cena vstopnice vključuje pokušino festivalskih vin in pogostitev z žlikrofi.
Sobota, 19. in nedelja, 20. oktober: 100 EUR
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo ter vstopnino za nedeljo.*

*Nakup vstopnice za Master class z večerjo je mogoč le z rezervacijo in predplačilom do 18. 10. 2019