EN

TILIA ESTATE – Hiša pinotov nadaljuje z zgodbo o povezovanju modrih pinotov in tudi letos organizira prvi slovenski festival v čast sorti. Osnovna nit druge edicije festivala je ustvarjalnost, ki jo nudi pridelava vina sorte modri pinot. Širom po svetu sorta združuje pridelovalce in oboževalce. Prvi so izzvani, kako iz očeta belih vin pridelati nekaj nadpovprečnega, dovolj burgundskega, a hkrati svojega. Na drugi strani pa oboževalci uživajo v odkrivanju, kaj je nek pridelovalec v neki regiji in v nekem letniku uspel izraziti. Vsak pridelovalec, ki je zaljubljen v to sorto, ve, da se vse prične v vinogradu, ima pa tudi številne male skrivnosti, zaradi katerih je njegov ljubljenček prav takšen. In prav to je namen celotnega dogajanja na festivalu Modri Les Noirs – združiti zaljubljene. Seveda se zavedamo, da vseh skrivnosti preprosto ne smemo razkriti, a želimo si, da zaljubljenost v to sorto sije na obeh straneh. Zato vas vabimo, da s sijajem, ki ga čutite do modrega pinota, pridete na našo stran.

PROGRAM FESTIVALA

19. OKTOBER

17.00 - 21.00

V soboto bo festival otvorila mojstrska delavnica pod vodstvom priznanega imena s področja modrih pinotov. Delavnica bo edinstvena priložnost za poglobljeno predstavitev nastanka izbranih modrih pinotov slovenskih in tujih pridelovalcev.

20. OKTOBER

13.00 - 20.00

Festivalska nedelja bo namenjena okušanju modrih pinotov domačih in tujih vinskih kleti in debatam z vinarji. Razstavljalci bodo predstavljali po tri linije svojih vin sorte modri pinot. Znotraj festivala bodo organizirane tudi privlačne spremljajoče dejavnosti.

VINARJI

DRUŽINSKA KMETIJA JAKONČIČ
ETYEKI KÚRIA WINERY
GALIĆ VINA
HEAPS GOOD WINE COMPANY
KRISTANČIČ IZ MEDANE
POSESTVO BURJA
POSESTVO PASJI REP
TOMAC WINERY
TILIA ESTATE
VINA SAKSIDA
VINA VERUS
VINARIJA KORAK
VINARIJA SONTACCHI
VINARIJA ZDENKO ŠEMBER
VINO JAMŠEK
VINO KUPLJEN
WINNICE WZGÓRZ TRZEBNICKICH
Seznam vinarjev sproti dopolnjujemo.
NAKUP VSTOPNIC

Hotel Kendov dvorec,
Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija
T: 05 37 25 100
E: info@kendov-dvorec.com

CENE VSTOPNIC

Sobota, 19. oktober: 80 EUR
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo*.
Nedelja, 20. oktober: 30 EUR

Sobota, 19. in nedelja, 20. oktober: 100 EUR
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo ter vstopnino za nedeljo.*

*Nakup vstopnice za Master class z večerjo je mogoč le z rezervacijo in predplačilom do 18. 10. 2019